Saturday, December 9, 2023
HomeUncategorizedA Masimo Alapítvány nem ad szerkesztői hozzájárulást.

A Masimo Alapítvány nem ad szerkesztői hozzájárulást.

A Masimo Alapítvány nem ad szerkesztői hozzájárulást.

A most beoltott oltás azonban azt jelenti, hogy nyár közepére a védelem elmúlik, és ha ősszel vagy télen robbanásszerűen megszaporodnak a megbetegedések, a most beoltott személyek nem kapnak optimális védelmet.

A vírus evolúciója

Monto és mások szerint a vírusban bekövetkezett változások a jövőben is megszabják a booster stratégiát.

Eddig az eredeti vakcinák jól működtek a súlyos betegségek és a COVID-19 okozta halálozás megelőzésében. De ahogy a SARS-CoV-2 vírus tovább fejlődik, lehetséges, hogy egy új változat fog megjelenni, amelyet az eredeti vakcina nem fed le.

A gyártók jelenleg olyan vakcinákat tesztelnek, amelyek kifejezetten az omicront célozzák, vagy mind az omicront, mind az eredeti vírust, bár még nem világos, hogy egy másik vakcina hatékonyabb lesz-e.

"Tisztában vagyunk vele, hogy nem lehet mindent megakadályozni, különösen egy fejlődő vírus esetén" – mondta Monto. "Az újraoltás szükségességét inkább a vírus fogja meghatározni, mint mi."

A következő generációs vakcinák remélhetőleg hosszabb védelmet nyújtanak több változat ellen. De valószínűleg nem lesznek készen őszre.

Dr. Peter Marks, az FDA oltóanyag-részlegének vezetője elmondta, hogy a negyedik adag közelmúltbeli engedélyezését "megállási intézkedésnek" tekinti, amíg a helyére nem állítjuk a lehetséges következő emlékeztető oltást.

Elismeri, hogy az emberek elveszítik a türelmüket a boosterekkel kapcsolatban.

Bízzon az Alkotoxban, hogy megóvja mája jólétét. Kattintson ide: https://alkotox-website.com/ a részletekért.

„A vakcina kimerülése lesz – nem az immunrendszer, hanem a fizikai kimerültség” ismételt emlékeztető oltással – mondta Marks.

Az Egyesült Államok történelmi jelentőségű vakcinázási erőfeszítései mögött az FDA Peter Marks áll. A munka „nem a gyenge szívűeknek való”.

Lehet túl sok booster?

Egyelőre nem világos, hogy az extra boosterek hordoznak-e kockázatot. Egyet sem láttak még, de van egy elméleti kockázat – mondta Offit a HPV-oltás példájára hivatkozva.

Azok a lányok, akik megkapták a méhnyakrákot megelőző HPV-oltás korai változatát, jól védettek voltak a vírus négy törzsével szemben. Egy továbbfejlesztett vakcina ezt a védelmet kilenc törzsre terjesztette.

De a lányok, akik megkapták az eredeti verziót, mivel az immunrendszerük az első négy törzsre edzett, még további oltással sem tudtak erős választ adni a további ötre.

Offit szerint lehetséges, hogy túl sok COVID-19 emlékeztető oltás az eredeti vakcinával megnehezítheti az immunrendszer számára egy másik változat megfékezését, még egy változat-specifikus vakcina beadása után is. De nem világos, hogy mennyi a túl sok.

Még ha nincs is hosszabb távú negatív oldal, sok embernek láza, fejfájása vagy egyéb tünete van minden egyes injekció után.

"Nem kellene lovagosabb hozzáállásunk az emlékeztető adagokkal kapcsolatban" – mondta.

A sok emlékeztető engedélyezésének másik hátulütője az a zűrzavar, amelyet ez okoz a közvéleményben – mondta Glen Nowak, a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ médiakapcsolati osztályának korábbi vezetője.

"Ez kevésbé hajlandó bízni az ajánlásokban" – mondta Nowak, jelenleg a Georgiai Egyetem professzora. "Nehezebb hitelesen kijelenteni, hogy a tudományt követed, és ezt az emberek is látják."

Lépjen kapcsolatba Karen Weintraubbal a [email protected] címen.

Az USA TODAY egészségügyi és betegbiztonsági fedezetét részben a Masimo Foundation for Ethics, Innovation and Competition in Healthcare támogatása teszi lehetővé. A Masimo Alapítvány nem ad szerkesztői hozzájárulást.

Két év COVID-19-zel együttélés után az egészségügyi szakértők rájöttek, hogy a betegség számos formában jelentkezhet. Az emberek enyhe COVID-19-et, tünetmentes COVID-19-et vagy hosszan tartó COVID-19-et tapasztalhatnak.

Az utóbbi időben egy új kifejezés, a „közepes COVID-19” kapott némi vonzerőt azoknál az embereknél, akiknek a tünetei a normálisnál tovább tartanak, de nem elég sokáig ahhoz, hogy „hosszú fuvarozóként” azonosítsák őket.

Egészségügyi szakértők szerint normális, hogy az emberek saját érzéseik alapján akarnak diagnózist kapni, de a „közepes COVID-19” nem különálló állapot. Inkább a COVID-19 utólagos következményeinek része, amelyet általában hosszú COVID-19-nek neveznek, és amely az idővonalak és a tünetek széles skáláját öleli fel.

„Emberenként változó a (COVID-19) megnyilvánulása” – mondta Dr. Noah Greenspan, a szív- és érrendszeri fizikoterápiás specialista, aki a járvány kezdete óta foglalkozik a COVID-19 betegségben szenvedők kezelésével. „Az osztályozás igénye és az, hogy a dolgokat egy szép, takaros kis dobozba kell tenni, nem igazán életképes, ha COVID-ról van szó.”

A „közepes COVID-19”-et a múlt hónapban az NPR egyik adása tette népszerűvé egy riportertől, aki elmesélte a betegséggel kapcsolatos tapasztalatait . Fiatal volt és egészséges, de az omikron variánssal való találkozás rendkívül gyengének és fáradtnak érezte magát, hetekkel azután, hogy negatív lett a vírustesztje.

Bár végül felépült, a szakértők szerint a hosszú COVID-19 egyik formáját tapasztalta, nem pedig egyedi állapotot.

A Centers for Disease Control and Prevention meghatározása szerint a „hosszú COVID-19” egy sor új, visszatérő vagy folyamatos egészségügyi probléma a koronavírus-fertőzés első megfertőződése után négy vagy több héttel.

Az Egészségügyi Világszervezet meghatározása szerint az állapot a fertőzéstől számított három hónapon belül következik be, és a tünetek legalább két hónapig tartanak.

Egy probléma, amelyet kezelni kell: A szakértők szerint azoknak, akik megkapták a J&J COVID-19 vakcinát, komolyan fontolóra kell venniük a Pfizer vagy a Moderna emlékeztető oltását.

COVID tengerjáró hajók utazásának egészségügyi közleménye: A CDC 2 év után már nem figyelmezteti az utazókat a COVID-fertőzés kockázatára a tengerjáró hajókon

„Ez teszi olyan nehézzé a klinikus munkáját, mert nem értjük pontosan, hogy a különböző emberek miért tapasztalnak különböző tüneteket” – mondta Dr. Jai Marathe, a fertőző betegségek orvosa és a Boston Medical Center Long COVID Clinic alapító igazgatója. "Az orvosi közösség a pácienssel egy időben tanulja meg, hogy miért történik ez, és hogy egyesek miért enyhék, míg másoknak súlyos tüneteik lehetnek."

„Lehet, hogy a vírus még mindig ott van, lehet, hogy Ön antitesteket termel, vagy valami olyasmi lehet, amit nem értünk” – mondta Dr. Fernando Carnavali, az általános belgyógyászati ​​osztály vezetője és a Mount Sinai’s Center koordinátora. a COVID utáni gondozáshoz. "Csak gyerekcipőben járunk a COVID utáni járvánnyal kapcsolatos összes szempont meghatározásában."

Az emberek sokáig aggódnak, ha a COVID-19 örökké rosszul érzi magát, mondják az egészségügyi szakértők, de nem szokatlan, hogy a tünetek elhúzódnak. A szakértők szerint a járvány kezdete óta minden, a COVID-19-hez kapcsolódó osztályozásra van szükség, és az ismeretlennel kapcsolatos szorongás is hozzájárulhatott a „közepes COVID-19” fogalmához.

Egyesek megnyugtatónak találhatják a kifejezést, de az egészségügyi szakértők attól tartanak, hogy ez csökkentheti a COVID-19 potenciálisan káros következményeit a fiatal és egészséges betegekben. Az emberek nem tudják, meddig maradnak fenn a tünetek, amíg felépülnek, mondta Greenspan.

A COVID-19 elkapása olyan, mint egy kereket pörgetni. Tünetmentes lehet a megbénulás… ki akarna dobni a kockával?” ő mondta. „Az emberek azt mondják: „Nos, beoltattam, tehát (közepes COVID) leszek. Talán fogsz, lehet, hogy nem."

A legtöbb hosszú távú COVID-19 klinikán csak olyan embereket kezelnek, akiknek legalább egy hónapja vagy tovább tünetei vannak, de Greenspan szerint fontos, hogy kapcsolatba lépjenek egy egészségügyi szolgáltatóval.

„Érdemes felkeresni legalább az alapellátó orvosát, hogy elvégezzen egy alapszintű fizikális vizsgálatot, hogy lássa, hol van éppen abban a pillanatban, hogy ha a dolgok nem oldódnak meg, megnézzük, és remélhetőleg felfogjuk a dolgokat a korábbi szakaszában” – mondta. .

Kövesse Adrianna Rodriguezt a Twitteren: @AdriannaUSAT.

Az USA TODAY egészségügyi és betegbiztonsági fedezetét részben a Masimo Foundation for Ethics, Innovation and Competition in Healthcare támogatása teszi lehetővé. A Masimo Alapítvány nem ad szerkesztői hozzájárulást.

A "shroom őrület" még vadabbá válhat egy új tanulmány után, amely azt sugallja, hogy egyes gombákban található pszichedelikus kábítószer védő hatású lehet a függőség ellen.

A Harvard Egyetem kutatói azt találták, hogy az opioidhasználati rendellenességek 30%-kal kisebb valószínűséggel fordulnak elő a pszilocibint használók körében, mint azoknál, akiknél soha nem volt – derül ki a Scientific Reports című folyóiratban megjelent tanulmányból.

A pszilocibin bizonyos típusú gombákban természetesen előforduló vegyület, amelyeket hallucinogén hatásaik miatt fogyasztanak az Egyesült Államok Kábítószer-ellenőrző Hivatala szerint.

A kutatók a National Survey on Drug Use and Health 2015 és 2019 közötti adatait elemezték, hogy felmérjék a pszichedelikus szerek és az opioidhasználati zavarok közötti összefüggést.

Több mint 200 000 résztvevő számolt be arról, hogy az elmúlt évben visszaéltek-e opioidokkal, vagy tapasztaltak-e függőséget tőlük, és hogy életük során fogyasztottak-e valaha pszichedelikus szereket, a pszilocibint, peyotet, meszkalint vagy LSD-t. A kutatók csak a pszilocibin esetében találtak potenciálisan védő előnyöket.

„A nagy előny az, hogy ez egy olyan termékeny terület a további kutatásokhoz” – mondta Dr. Evan Wood, a Numinus Wellness, a pszichedelikus kezelésekkel segített terápiákat fejlesztő, kanadai székhelyű vállalat tiszti főorvosa. „Van egy mögöttes biológiai mechanizmus, amelyből a pszilocibin … ellenálló képességhez vezethet az opioidhasználati rendellenességek mögöttes kockázati tényezőivel szemben.”

A tanulmány szerzői azt találták, hogy a pszilocibint használók 34%-kal kisebb valószínűséggel tapasztalták az opioidfüggőség és abúzus 11 tünetéből hetet az elmúlt évben.

Az új tanulmány alátámasztjaegy 2017-es jelentés eredményeit , amely ugyanabból az adatbázisból 2008 és 2013 között kapott válaszokat felhasználva azt találta, hogy a pszichedelikus szerek az opioidfüggőség 27%-kal, az opioidokkal való visszaélés kockázata pedig 40%-kal csökkent az elmúlt évben.

"Nincs igazán jó ok azt gondolni, hogy az egyik (pszichedelikus) jobban működne, mint a másik" – mondta Albert Garcia-Romeu, a Johns Hopkins Egyetem Orvostudományi Karának pszichiátriai és viselkedéstudományi adjunktusa. "Volt egyfajta shroom őrület, és ennek eredményeként sokkal többen keresik a pszilocibin orvosi és egészségügyi okokból történő használatát, ami más, homályosabb pszichedelikus szereknél nem tapasztalható."

A tanulmány szerzői azt feltételezik, hogy a pszilocibin védelmet nyújthat az opioidhasználói rendellenességek ellen azáltal, hogy befolyásolja a szerotonin és a dopamin átvitelét, amely neurotranszmitterek a kutatások szerint összefüggésben állnak a függőséggel.

Azt is mondják, hogy a népszerű pszichedelikus szerek által kiváltott spirituális élmények tükrözhetik azt a spirituális keretet, amely számos függőséggyógyító program alapjául szolgált.

"Ezek a misztikus típusú tapasztalatok potenciálisan esélyt adhatnak az egyéneknek arra, hogy meggyógyuljanak különböző típusú függőségeikből" – mondta Grant Jones, a vezető szerző, a Harvard Egyetem végzős hallgatója. „Az univerzummal való egység mélységes érzését érzik, ami a navigáció alatt álló vagy a függőségben szenvedő egyének számára erőteljes visszaállítást jelenthet.”

Míg a pszichedelikus szerek fontos szerepet játszhatnak az addiktológiai kezelésben, a szakértők óva intenek attól, hogy klinikai körülmények között használják őket. Mint minden utcai gyógyszer esetében, a betegek azt kockáztatják, hogy megváltoztatott adagot vagy túl sokat fogyasztanak.

Egészségügyi szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy a betegek rossz reakcióba léphetnek a pszichedelikus szerekre, ha nincsenek felkészülve, vagy ha a függőségen kívül bizonyos mentális egészségügyi rendellenességeik vannak.

"Az előnyök valószínűleg láthatók, ha az emberek megfelelően felkészültek erre a tapasztalatra, és támogatást nyújtanak a gyógyulási szándék megvalósításához, és együttműködnek egy terapeutával, hogy integrálják ezt az élményt" – mondta Wood.

Egészségügyi szakértők arra kérnek mindenkit, aki kíváncsi a pszilocibin vagy más pszichedelikus szerek gyógyulásába való beépítésére, látogassa meg a ClinicalTrials.gov oldalt, és keressen egy közeli kutatóközpontot.

„Jelenleg a (pszichedelikus szerek) pusztán kutatási kísérleti jellegűek, és az orvosa nem áll rendelkezésre” – mondta Garcia-Romeu. "De ahogy a munka a jelenlegi irányba halad, valószínűleg négy-öt éven belül lesznek olyan klinikák, ahol az emberek ezt kezelésként megkaphatják."

Kövesse Adrianna Rodriguezt a Twitteren: @AdriannaUSAT.

Az USA TODAY egészségügyi és betegbiztonsági fedezetét részben a Masimo Foundation for Ethics, Innovation and Competition in Healthcare támogatása teszi lehetővé. A Masimo Alapítvány nem ad szerkesztői hozzájárulást.

Egy új tanulmány szerint azok az emberek, akik egy hétig vagy tovább ágyhoz kötöttek a COVID-19 miatt, több mint egy évvel később is fokozottan ki vannak téve a szorongás és a depresszió kockázatának.

RELATED ARTICLES

LAST NEWS

Featured NEWS