Thursday, September 28, 2023

exemestaan

exemestaan

Dit middel kan wisselwerkingen hebben met andere medicijnen. Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van een van de bovengenoemde bijwerkingen of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt. Het is raadzaam om bij bovengenoemde klachten en/of een temperatuur hoger dan 38,0 °C contact op te nemen met de oncologieverpleegkundige/arts. Misselijkheid en braken komen nu minder voor dan vroeger.

  • Er zijn tegenwoordig goede medicijnen waarmee dit kan worden voorkomen of verminderd.
  • Mijn oncoloog wil niet verder na Letrozol en nu Exemestaan.
  • Gebruik dit middel NIET als u borstvoeding geeft, of stop de borstvoeding.

Bij de oorzaak van de vermoeidheid kunnen zowel lichamelijke, psychische en emotionele factoren een rol spelen. Het voorkomen of verhelpen van de vermoeidheid is moeilijk te realiseren. Er is echter veel mogelijk om het probleem https://www.dierenwinkelgersen.nl/andriol-steroden-de-voordelen-en-bijwerkingen-uitgelegd/ dragelijk te maken. Het kan zijn dat er door de combinatie van middelen tegenstrijdige bijwerkingen worden genoemd, zoals diarree èn verstopping; verhoogde èn verlaagde bloeddruk; gewichtstoename èn gewichtsafname.

Hyperglykemie bij gebruik van everolimus

Voorts werd een niet-significant verschil in het optreden van andere maligniteiten (met name long-, gastro-intestinaal- en endometriumcarcinoom) gevonden ten nadele van de tamoxifengroep. Ondanks deze verschillen in ziektevrije overleving werd geen verschil in overall survival gevonden. Ook was in de exemestaangroep iets vaker sprake van osteoporose (7,4 vs. 5,7 procent). In de eerste studie had slechts 8 procent van de vrouwen de behandeling daadwerkelijk afgerond en bij de tweede studie had meer dan 90 procent van de vrouwen de behandeling voltooid.

Exemestaan Accord 25 mg, filmomhulde tabletten

Maar nadat uit een andere studie duidelijk werd dat het opeenvolgend behandelen met tamoxifen en exemestaan (Aromasiu) een positief effect heeft op de ziektevrije overleving werd het studieprotocol aangepast. Bovendien gaat de behandeling met exemestaan plus OFS gepaard met weinig bijwerkingen, verklaarde dr. Olivia Pagani (Bellinzona, Zwitserland) tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de ASCO. Aromasin (exemestaan) behoort tot een groep geneesmiddelen die aromataseremmers worden genoemd. Aromataseremmers zijn geneesmiddelen die de werking van het enzym aromatase tegengaan.

Er zijn tegenwoordig goede medicijnen waarmee dit kan worden voorkomen of verminderd. Klik hier voor meer informatie of bekijk de veelgestelde vragen. Deze kan u verwijzen naar een psycholoog, psychotherapeut of psychiater. Kijk voor psychische zorg bij u in de buurt in de Verwijsgids Kanker.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

LAST NEWS

Featured NEWS